Seafood Gastro tilldelas en stjärna av Guide Michelin

Mathias Dahlgrens exklusiva restaurang Seafood Gastro har idag tilldelats en Michelin-stjärna vid årets ceremoni för nordiska stjärnor. Priset togs emot av kökschef Jonas Hedenqvist under en ceremoni som ägde rum i Helsingfors på den historiska Savoy-teatern. Utmärkelsen är ett bevis på Seafood Gastros exceptionella hantverk och innovation inom gastronomi.

Seafood Gastro, som öppnade dörrarna i augusti förra året, har redan satt sitt avtryck på den nordiska restaurangscenen med sin unika avsmakningsmeny bestående av råvaror som lever i, vid eller på vattnet. Restaurangen är den senaste i raden från Mathias Dahlgren som tidigare tilldelats stjärnor för Matsalen och Matbaren. Tidigare i år fick han även utmärkelsen Lifetime Achievement of the Year i Falstaff Nordic Restaurant Guide Sweden. 

“Det är verkligen jätteroligt att Seafood Gastro fått en stjärna. Det är ett bevis på att det hårda arbete och den passion som vårt team levererar varje dag ger resultat. Ambitionen med Seafood Gastro är att visa upp unika akvatiska råvaror och ta med våra gäster på en ny gastronomisk upptäcktsresa”, säger Mathias Dahlgren. 

Juryns motivering: Det ståtliga och magnifika Grand Hôtel är hemvist för denna dekadenta restaurang där rika smaker och nordiska skaldjur regerar. Avsmakningsmenyn tar dig genom en rad av exklusiva fisk- och skaldjursrätter, vare sig det är söt havskräfta, mjölkiga råa räkor eller Osetra-kaviar. Dessa ultimata premiumingredienser behandlas var och en med stor skicklighet av kockarna. Japanska influenser som Wasabi Yuzu och Chawanmushi återfinns också. Allting kommer till ett pris, men lyxen i råvarorna är obestridlig. 

Seafood Gastro är en del av Grand Hôtel Stockholm. Hotellet har sedan dörrarna slogs upp år 1874 varit en destination där hantverk och innovation varit ledorden inom såväl smak som upplevelser i kombination med ett värdskap i världsklass. 

“Vi är så stolta och imponerade över Mathias Dahlgren och hela teamet på Seafood Gastro. Att få en Michelin-stjärna är en enastående prestation som verkligen speglar deras engagemang för innovation och hantverk inom gastronomin. Detta erkännande stärker också Grand Hôtels position som en ledande destination för gourmetmat och vi ser fram emot att fortsätta erbjuda våra gäster oförglömliga upplevelser”, säger Pia Djupmark, vd på Grand Hôtel Stockholm. 

Seafood Gastro har sedan öppningen imponerat på både lokala och internationella gäster. Michelin-stjärnan markerar ett nytt kapitel i restaurangens historia och befäster dess ställning som en av de främsta restaurangerna inom Norden.

Boka bord på Seafood Gastro